khairunneezam's FotoPage

By: khairunneezam mohd noor

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Wednesday, 13-Feb-2008 01:24 Email | Share | Bookmark
UQL 155-new 14 years old babe

 
Nak Main Nombor Ekor, tapi tak cukup Nombor Plak!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
waaa.....!!tatutnya dok atas keta buruk!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
my old little car and I
 
(lagu Niesreena nyanyi)
BAPAKKU PULANG DARI KOTA,
BAPAKKU BELIKAN KERETA,
KERETA KECIL WARNA MERAH,
BOLEHKU BAWA KE BUNDOORA...


I have no intention at all to have a car since we came back from Malaysia last November 07. We shifted to new house-Uni Mews that situated at one of the most strategic living places in Victoria--Bundoora. Just meters away from markets and other important facilities like tram stop and clinics, which make me decided firmly not to have a car because it will be useless, kononnya.

Then, when I followed Abang Azizi assisting Abang Hamdan to buy his car, ada semacam ketukan di pangkal pintu hati aku that smacked the bell to think of having a car too! Abang Zizi (sori aa kutuk!) punya racun baeekk punya, siap introduce aku dengan tradingpost.com.au which enable me to surf through thousands of cars with good affordable amazing prices. Gilos! Rambang mato den. tu pun hati aku masih so-so lagi, berbelah bahagi, thinking of the good and bad, the pros and contras for buying a car. And after two weeks, I asked Abang Azizi to bring me to 3 shortlisted cars that are available for inspection. I was initially attracted with a Daewoo Cielo 1.5i owned by a young and honest aussie tertiary student with an interesting on road price. However, despite of not having further inspection on any other cars on that day, I felt in love with this Charade which initially not being in my mind at all to inspect it. Abang Zizi lah ni yang ajak pegi tengok jugak. Alang-alang ko bayar duit minyak aku harini, kita pergilah--said him.

So, that evening when we reached that car's pre-owner (sekarang aku ler, hehe!), aku nampak kelibat kereta ni depan rumah dia dan terus hati aku berdegup-degup kenceng, gila ah ding dong! macam masa nak mengorat bini dan awek2 aku plak satu ketika dulu. Tubuh badannya yang menggiurkan, membuatkan aku tak sabar-sabar nak membelai, mengusap-usap dan memberikan sentuhan manja aku padanya. Charade ini membuat aku tertawan dengan erti kata 'inilah cinta pandang pertama' walaupun cinta sebenarku (kereta City aku) 'tertinggal di Malaysia' sebab mak bapak aku pakai.

When I test-drive this baby, I felt like there is a chemistry between this baby and I. Fuuuhhh!! terus aku cakap dengan pre-owner tu, aku jadik nak ambik Charade nih.

Daihatsu Charade 1.3 1994 assembled in the Philipines, reassembled in Victoria. Own by old retired lady who lives in Greensborough.Odometer shows 214000, means that it is still good to be on road. Engine in good condition, but no Rego (macam roadtax kat melesia) and RWC-certificate of worthiness (untuk tukar nama pre-owner kepada nama aku). Dan paling penting, harganya sangat2 murah, sehinggakan harga keta Daewoo tu hampir sekali ganda mahal berbanding Charade nih.

Well, sekarang bila dah ada keta, yang paling seronok for sure Julie dengan Niesreena. Bapak dia pulak memang kaki jalan. Memang ada aje plan jalan2 dekat sekitar2 Bundoora, Brunswick, Heidelberg, Fairfield, Reservoir, Thomastown, Kingsbury, Lalor, Macleod, Preston, Coburg. Nantilah, kita plan gi jauh2 sket lagi.

So, sekarang aku nampak dah, ade guna gak keta hidup di Melbourne ni. Boleh gi main bola kat Coburg, tak yah tumpang2 orang lagi dah (menumpangkan orang jer kerjanya sekarang-har har har), dan yang paling penting boleh bawak anak bini tengok dunia yang lebih luas. Tak macam masa kami dok kat Albert st dulu, terperap aje diorg kat rumah...kesian. Harap2 UQL 155 ni tak wat major problems lah, amin...








View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net