khairunneezam's FotoPage

By: khairunneezam mohd noor

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  4  >  >>]    [Archive]
Saturday, 14-Jun-2008 00:30 Email | Share | | Bookmark
Retreat@Bright--2nd to 4th of May--Part 2

alpakas' place
alpakas' guests
alpakas' excited guests i guess?
View all 35 photos...



caakkkkkkk!!!






Wednesday, 14-May-2008 11:15 Email | Share | | Bookmark
Retreat@Bright--2nd to 4th of May--Part 1

 
tribute to Juara Piala Super 08-Hijau Kuning!
 
View all 18 photos...
Program: Jalan2 Budak2 Bundoora
Tempat: Bright, Victoria
Anjuran: Budak2 Bundoora yang bengong study, nak rehat jap
Peserta: Budak2 Bundoora--Bapak Budak, Emak Budak, Kakak Budak, Abang Budak, Laki Orang, Isteri Orang, Anak Orang, Girlpren Orang, Boipren Orang, Orang-orang dan Budak-budak betul
Matlamat Program: RETREAT, RELEASE, RELIEF
Penaja Program:Sindri Poket ada seluk, sana ATM ada cucuk, balik dr Bright tinggal abuk, tunggu next allowance alas perut makan cekodok.







Friday, 15-Feb-2008 12:00 Email | Share | | Bookmark
Beronggeng di St Kilda Festival

 
 
 
View all 15 photos...
geng2 ronggeng kali ni aku,Julie, Reena, Kak Emy, Ummi, dan Akmal. Panas gila harini, tapi inilah cuaca yang Melburnians suka untuk keluar jejalan. Macam2 ada, ada funfair, ada sarkas jalanan, ada wat magic, ada rumah seram (despite of callin' it as rumah hantu), ada concerts, ada beach volleyball, ada mandi2 laut, ada market, etc. pendek kata, memang best tengok orang yang berdedai2 beribu2an di st kilda harini. chuchee mather...







Wednesday, 13-Feb-2008 01:24 Email | Share | | Bookmark
UQL 155-new 14 years old babe

 
Nak Main Nombor Ekor, tapi tak cukup Nombor Plak!
 
View all 30 photos...
(lagu Niesreena nyanyi)
BAPAKKU PULANG DARI KOTA,
BAPAKKU BELIKAN KERETA,
KERETA KECIL WARNA MERAH,
BOLEHKU BAWA KE BUNDOORA...


I have no intention at all to have a car since we came back from Malaysia last November 07. We shifted to new house-Uni Mews that situated at one of the most strategic living places in Victoria--Bundoora. Just meters away from markets and other important facilities like tram stop and clinics, which make me decided firmly not to have a car because it will be useless, kononnya.

Then, when I followed Abang Azizi assisting Abang Hamdan to buy his car, ada semacam ketukan di pangkal pintu hati aku that smacked the bell to think of having a car too! Abang Zizi (sori aa kutuk!) punya racun baeekk punya, siap introduce aku dengan tradingpost.com.au which enable me to surf through thousands of cars with good affordable amazing prices. Gilos! Rambang mato den. tu pun hati aku masih so-so lagi, berbelah bahagi, thinking of the good and bad, the pros and contras for buying a car. And after two weeks, I asked Abang Azizi to bring me to 3 shortlisted cars that are available for inspection. I was initially attracted with a Daewoo Cielo 1.5i owned by a young and honest aussie tertiary student with an interesting on road price. However, despite of not having further inspection on any other cars on that day, I felt in love with this Charade which initially not being in my mind at all to inspect it. Abang Zizi lah ni yang ajak pegi tengok jugak. Alang-alang ko bayar duit minyak aku harini, kita pergilah--said him.

So, that evening when we reached that car's pre-owner (sekarang aku ler, hehe!), aku nampak kelibat kereta ni depan rumah dia dan terus hati aku berdegup-degup kenceng, gila ah ding dong! macam masa nak mengorat bini dan awek2 aku plak satu ketika dulu. Tubuh badannya yang menggiurkan, membuatkan aku tak sabar-sabar nak membelai, mengusap-usap dan memberikan sentuhan manja aku padanya. Charade ini membuat aku tertawan dengan erti kata 'inilah cinta pandang pertama' walaupun cinta sebenarku (kereta City aku) 'tertinggal di Malaysia' sebab mak bapak aku pakai.

When I test-drive this baby, I felt like there is a chemistry between this baby and I. Fuuuhhh!! terus aku cakap dengan pre-owner tu, aku jadik nak ambik Charade nih.

Daihatsu Charade 1.3 1994 assembled in the Philipines, reassembled in Victoria. Own by old retired lady who lives in Greensborough.Odometer shows 214000, means that it is still good to be on road. Engine in good condition, but no Rego (macam roadtax kat melesia) and RWC-certificate of worthiness (untuk tukar nama pre-owner kepada nama aku). Dan paling penting, harganya sangat2 murah, sehinggakan harga keta Daewoo tu hampir sekali ganda mahal berbanding Charade nih.

Well, sekarang bila dah ada keta, yang paling seronok for sure Julie dengan Niesreena. Bapak dia pulak memang kaki jalan. Memang ada aje plan jalan2 dekat sekitar2 Bundoora, Brunswick, Heidelberg, Fairfield, Reservoir, Thomastown, Kingsbury, Lalor, Macleod, Preston, Coburg. Nantilah, kita plan gi jauh2 sket lagi.

So, sekarang aku nampak dah, ade guna gak keta hidup di Melbourne ni. Boleh gi main bola kat Coburg, tak yah tumpang2 orang lagi dah (menumpangkan orang jer kerjanya sekarang-har har har), dan yang paling penting boleh bawak anak bini tengok dunia yang lebih luas. Tak macam masa kami dok kat Albert st dulu, terperap aje diorg kat rumah...kesian. Harap2 UQL 155 ni tak wat major problems lah, amin...








Monday, 4-Feb-2008 12:00 Email | Share | | Bookmark
Ka Geelong Waterpark dan matakubardarahtakuttapinampakganazz!!

 
 
 
View all 18 photos...
Best gilos pergi Geelong, dengan geng2 Bundoora dan sorang ibu mengandong sesat dari Gippsland, har har har. Aku, Julie, Reena, Kak Thasa, Kak Emy, Ummi, Lindah, Diana dan Dayang. Nak tau lebih lanjut citer ke Geelong, sila rujuk fotopages julieanamangsor.fotopages.com...




sehari lepas kami pergi ke Geelong, aku dengan kak Thasa dan Diana pergi hantar kereta yang kami sewa ke Budget di Preston pagi-pagi buta. Balik ke rumah aku dok kesat2 mata sebab rasa macam kabur-kabur kucing, aleh2 Julie tanya 'apa dah jadi dengan mata kau tu abang?' aku tengok kat cermin 'la berdarah!!'

terrrussss kitorang pergi ke klinik!!

Puhh lega bila Dr kata tak ada apa2, your eye vessel burst because of several reasons
1. stress? tak stress steronot adelah sebab gi jejalan ke Geelong
2. ada marah2 ka? tarak, kena marah dengan bini adalah!! hehe
3. high blood pressure? Dr dah check, oke, aku sehat, even aku punya blood pressure pun sangat2 normal.
4. Over excited? hmmm, aku rasa cam betul kot, sebab semalam kemain lagi aku punya seronok, main air hehe..lagipun aku dalam excursion kali nih aku guna maps. so sambil driving sambil baca peta (dibantu Lindah dan Kak Emy--toce,toce!), tu yang mata agak stressed lalu menyebabkan berlaku pendarahan yang tidak semena2 (kununnya!). Alhamdulillahlah duktur kata oke, dalam masa seminggu eloks la semulah. Aku contact ayah thru YM, dia pun kata masa dia muda-muda (dia dah perasan yang dia dah tua..kuheh kuheh, sorilah boss kalau baca entry nih!!) mata dia pun selalu pecah darah camnih. so aku tak risaulah!!







[<<  <  [1]  2  3  4  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net